lauantai 1. tammikuuta 2011

Parempaa uutta vuotta!

Josko tämä vuosi olisi parempi kuin vaikka viime vuosi. Sen kunniaksi taas kierrätysaihe! Maaliskuussa 2007 meillä oli Kokkolan ammattiopistossa viimeistä vuotta opiskellessani sellainen kurssi, jossa muodistettiin eli tuunattiin vanhoja vaatteita. Se oli tottakai suosikkikurssini!
Nämä kuvat tulivat meikäläiselle vastaan vanhoja CD:itä plaratessani ja tässä ensimmäinen. Ai niin, ja opiskelin Kokkolassa siis pukuompelijaksi!
Kyseinen mekko ei ole omatekemäni vaan jonkun luokkakaverini. Harmikseni en muista tämän ihmisen nimeä, mutta laitan nyt kuvan tähän joka tapauksessa, uhkarohkeaa! ;D Siinä on yhdistetty vanhat farkut / farkkuhame ja ruutukangasta sekä painettu vielä kuva eteen. :)

En kyllä pätkääkään muista, kuka yllä olevan tilkkukoristeen teki ja minkä asusteen yksityiskohtana se on kuvattu, mutta tuossapahan on! :D Onhan se aika kivan näköinen!

Sitten vähän omatekoistakin mukaan! Allaolevan hameen tein vanhoista vaatteista, joista sain suunnilleen samanvahvuista tekstiiliä. Yläosa on housuista tai sortseista, joissa oli nuo hauskat vetoketjut taskujen kohdilla jo ennestään! Keski- ja alaosa on paitapuseroista. Ruutupaidan napituskohtakin on jätetty paikalleen, harmi että napit otin pois, ne voisivat olla ihan hauska yksityiskohta tuossa. Hame on toiselta sivulta lyhyempi kuin toiselta. Todellisuudessa aika loppui kesken, sitä olisi ollut tarkoitus jatkaa vielä yhdellä kerroksella. Nyt vähän harmittaa, että se jäi noin. Tai oikeastaan harmittaa kaikki muutkin tällä kurssilla keskeneräisiksi tai aloittamatta jääneet työt, mutta samalla tein opinnäytetyötä ja se oli pahasti kesken, koska olin ollut kuukauden sairaslomalla. Siis, useampia keskeneräisiä töitä yhdeltä kurssilta?! Kyllä, odotellessa vuoroa saumurille tms. oli helppo aloittaa seuraavaa työtä. Vain taivas on kattona meikäläisen inspiraatiolle, kun on kysymys vanhan muodistamisesta!

Yksi töistäni oli yhdistää kahdet vakosamettihousut, alla! Oikeanpuoleiset, siniset, olivat suosikkihousuni ja sen mukaisesti äärimmäisen kuluneet, mitä nyt ulkosaumat olivat vielä käyttökelpoiset. Olin saanut ne kaveriltani Mirvalta, joten ne olivat jo ennestään kierrätetyt! :D Vasemmanpuoleiset vihertävät housut sen sijaan ostin Halpahallissa, niillä oli hintaa muistaakseni 2e! Ne ovat samanpituiset kuin nuo siniset, mutta toooooodella kapeat! En tiedä, minkälaisen kukkakepin päälle ne oli tarkoitettu pukea, mutta levennystä ne kaipasivat ankarasti, jos meinasivat meikäläisen päälle mahtua. Päätin käyttää vanhat siniset sammarini niiden leventämiseen sivusaumoista.
Kuten näkyy, käytetty on! :D
Harmi kyllä, en saanut näitä valmiiksi ja ne ovat edelleenkin kesken. ´:( Mutta kyllä minä ne vielä loppuun teen!

1 kommentti: