perjantai 28. helmikuuta 2014

Pennulle nuttu HELPPO!8-viikkoiselle australianterrierinpennulle ja varmaan aikuiselle chihuahualle sopivan nutun saa aikaiseksi paksulla neulelangalla ja nelosen sukkapuikoilla! :D  Pieni "Nipsu" sai nutun mukaan lähtiessään kylmään maailmaan. :D

Nuttu alkaa häntäpäästä, tuosta aina-oikein-helmasta, luomalla n. 24 silmukkaa. Tyttökoiralle tämä helmaosa ei ole välttämätön, vaan niille voi tehdä nutun yhtenä putkena alas asti, mutta pojalla helmaosaa on jatkettava niin ylös, että "pistooli" jää varmasti paljaaksi. (Tässä on tehty vähän varman päälle...) :D

Päädyin kokeilemaan aina-oikein-neulosta helmaan, koska se ei rullaannu eikä siten tarvitse erikseen mitään lenkkejä jalkojen alta. Olin tulokseen hyvin tyytyväinen. Jostain syystä minulla rullautuu virkkaus, sileästä neuloksesta nyt puhumattakaan. Joustoneule taas kiristyy suppuun tuonne selän päälle.Aina-oikein-neulosta voi jatkaa niskaan saakka, mutta koska tätä tehdessäni en tiennyt, kuka pennuista lähtee nuttu päällään maailmalle, piti siitä tehdä istuva myös pienimmälle pojalle.

Maha- ja selkäkappaleet neulottiin erikseen ja yhdistettiin vasta tassunreikien yläpuolella, jonka jälkeen jatketaan pyörönä kaulusta niin korkeaksi kuin haluaa.

Alla olevassa kuvassa maha- ja selkäkappaleet ovat vielä kainaloista yhdistämättä, mutta mutta muuten nuttu on tehty jo valmiiksi. Eihän sitä pakko olisi kiinnittää kainaloista. Yksi vaihtoehto on laittaa napit reikineen, ja rei'ille voi tehdä mahakappaleeseen pidemmästikin levennystä eli säätövaraa. Tai sitten mahakappaleeseen voi alareunoihin kiinnittää jotkin hihnat, jotka kiinnitetään selän päälle. Mutta tämä nuttu kun ei kauan ipanalle tule mahtumaan, niin tein yksinkertaisen. Kohta on kesä ja syksyllä poika on jo lähes kymmenkiloinen terrieri. :)


Mahakappaleeseenkin loin samat 24 silmukkaa, mutta tein alusta asti 2 oikein - 2 nurin. (Tosin, jouduin myöhemmin leventää molemmista reunoista pylväsrivillä,  mutta ei puhuta siitä...) Kavensin kainaloita kohti vähitellen, kunnes kapeimmillaan silmukoita oli 16. Sitten levensin takaisin 24 silmukkaan. Luulen, ettei tuo kavennus olisi ollut välttämätön, mutta pelkäsin rinnuksen laahaavan maata pikkutöppöjalan kulkiessa. :D

Sitten palaset yhdistetään ja neulotaan pyörönä valmiiksi. Itse kavensin silmukan per rivi, kunnes jäljellä oli 20 silmukkaa. Kavennus kannattaa tehdä rinnan puolella, että kaulus olisi vähän pystympi.

Nutun valmis pituus on 28cm (häntä-niska). Uskoisin, että A4-paperista olisi saanut hyvät mitat helman leveyteen (kapeampi sivu) ja nutun pituuteen (pidempi sivu). Huomasin tämän, kun jäljensin nutun ääriviivat A4-paperille mahdollista seuraavaa yritystä varten. Ei paljon jäänyt vajaaksi. Laitan tähän "hienon" kuvallisen muistiinpanoni! ;)


Sitten vielä se käytetty lanka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti