keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Suljetun Neuleen Vipan Ja Ekan Silmukan Väliin Jäävä Rako

Silmukoiden luonnin jälkeen, kun suljetun neuleen ensimmäinen kerros yhdistetään, viimeisen ja ensimmäisen silmukan väliin jää herkästi löysä rako, joka saattaa saada aikaan epäsiistin kohdan valmiissa työssä. FB:n ihanasta Iloinen villasukka- ja neule -ryhmästä löytyi aarrearkullinen hyviä neuvoja, jotka päätin koostaa tähän "jälkipolvia varten". 

1. Ensin helpoin: se tasoittuu kyllä kun jatkat toiselle kerrokselle. Ja jos ei, niin luonnista jääneellä "hännällä" rakoa saa kiristettyä koska tahansa. Viimeistään häntää päätellessä saa "kiristettyä" raon umpeen.

2. Vaihda ensimmäisen ja viimeisen silmukan paikkaa, niin tulee hyvä aloitus. Siirrä siis nelospuikolta viimeisen silmukan ekalle puikolle, ja vedät ekan puikon ekan silmukan sen siirretyn silmukan yli sille nelospuikolle.

3. Neuloo sillä ensimmäisellä varsinaisella kierroksella (luontikierroksen jälkeen) sen ensimmäisen silmukan molemmilla langoilla.  (Mutta muista seuraavalla kierroksella, että se on vaan yksi silmukka).

4. Luo yksi ylimääräinen silmukka, kun luot silmukat, ja tokan kerroksen alussa yhdistät vikan ja ekan silmukan. Auttaa kuulemma myös raitojen kohdistumisessa.

5. Aloita kutomaan heti silmukoiden luomisen jälkeen suljettuna. Et siis käänny heti luomisen jälkeen neulomaan takaisin päin alkaen viimeisenä luomastasi silmukasta, vaan ensimmäisenä luodusta. Tämä onnistuu vain luomalla suoraan neljälle puikolle tai pyöröpuikolle. Pitkillä puikoilla sinun pitäisi aloittaa kutomaan nuppipäästä ja sehän ei onnistu... Tämä ei auta kaikkia, vaan löysä rako tulee kumminkin, mutta ks. kohta 1. 

6. Laita ekalle puikolle 2 silmukkaa enemmän ja viimeiselle sitten 2 vähemmän. Kudo ensin ne puuttuvat ekalta puikolta  siihen viimeiselle. Jatka normaalisti.

7. Kudo toisen kerroksen 4 ensimmäistä silmukkaa kahdella langalla (= kerältä tuleva lanka + luomisesta jäänyt langanpää). Neljän silmukan jälkeen jatkan normaalisti vain kerältä tulevalla langalla.

8. Siirrä kerroksen vaihtumiskohtaa keskemmälle puikkoa, esim. neljän silmukan verran. Voi pitää puikolla silmukkamerkkiä kerroksen vaihtumiskohdalla.

9. Luo ylimääräinen silmukka, tee ylivetokavennus viimeisestä ja ensimmäisestä simukasta.

Kiitos neuleryhmän naisille perimätiedon ja vinkkien välittämisestä eteenpäin! ♡♡♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti