torstai 23. joulukuuta 2010

Jyrsijähäkin pohjalaatikon korjaaminen

Tarvitset (vasemmalta oikealle) rautalankaa, teräväkärkinen puukko sekä tarpeeksi pienisilmäistä verkkoa, ettei asukas mahdu sen läpi ja se saa mieluusti olla tällaista notkeaa seulaverkkoa, jota on helppo taivutella, paitsi jos lemmikkisi hampaat ovat vahvemmat. Tarvitset myös kynää, näppärät pihdit rautalangalla neulomiseen sekä leikkurit verkon leikkaamiseen.
Tee puukonkärjellä reiät rikkinäisen kohdan ympärille, niin että alue kattaa täysin myös halkeamat yms, joista on kätevä jyrsijän jatkaa pohjan nakertamista. Voit suunnitella reikien paikat ensin kynällä. Paina puukon kärki rei'itettävään kohtaan ja "pyörittele" puukkoa siinä kohtaa, kunnes reikä alkaa muodostua. Voit tulla toiselta puolelta vastaan, kun katsot valoa vasten oikean kohdan. Ihan loppuun asti ei ole pakko "nylkyttää", vaan loput voit puhkaista rautalangan päällä.

Siinä on valmis reikä. Sen ei todellakaan tarvitse eikä saisikaan olla sen isompi kuin että rautalanka mahtuu läpi! Muuten jyrsijän on helppo jatkaa pohjantuhoamista laajentamalla tekemääsi reikää.

Taivuttele verkko paikoilleen. Nurkkakohdat voivat olla ongelmallisia, jos käytät jäykempää verkkoa, esim. minkkiverkkoa. Tässä on pari verkkoa päällekkäin. Muotoillessasi verkkoa, on tärkeää huomioida, että häkki istuu yhä pohjalaatikkoonsa paikkauksesta huolimatta!

Sitten vaan alat neuloa verkkoa paikoilleen rautalangalla. Pihdeillä vetämällä saat rautalangan tiukemmin paikoilleen.

Valmis paikkaus sisäpuolelta!

Valmis paikkaus ulkopuolelta. No, ei tällä kertaa kovin kaunis näky, mutta tärkeintä, että asukas pysyy sisäpuolella! Häkin tämän nurkanhan voi aina sijoittaa seinää vasten... ;) Näin jatkoimme häkin käyttöikää ties kuinka monella vuodella ja jyrsijäsukupolvella!

1 kommentti:

  1. Sulla riittää kekseliäisyyttä! Mä en olis ikinä keksiny tehä tuota.

    VastaaPoista