perjantai 24. joulukuuta 2010

Työharjottelussa askarreltua

Rosee-tekniikalla tehtyjä paperinauhakukkia. Niille tehtiin vielä paksusta rautalangasta varsi ja lehti ja tökättiin oasis-sieneen pystyyn...

Tuollaisen kranssin väsäsin myös. Se oli aika hauska tehdä oikeastaan! :D  Pohjana on styroksinen rengas, johon sitten piirrettiin kynällä kohdat, mihin haulaa tuollaisen "köynnöksen". Kukkaset ovat eri värisistä kuviollisista lakanakankaista siksak-saksilla leikattuja n. 4 x 4 cm kokoisia neliöitä. Sitten otetaan sukkapuikko ja painetaan sillä tilkun keskeltä sykerö styroksiin kiinni. Toki sykeröä käytetään ensin liimassakin, että se myös pysyy styroksissa. Ensin tehdään ne köynnöskohdat ja lopuksi täytetään niiden välit.

Vaihtelevalla menestyksellä onnistuneita pajunoksasuikeroita... Ensin siis haettiin pitkiä kapeita pajuja. Niitä kierrettiin yöksi kangaspakkarullien ja harjanvarsien ympärille. Ankara teippaus molempiin päihin! Parhaat kiharat tulivat harjanvarsien ympärillä, ne olivat koristeellisia jo itsessään. Mutta nämä loivemmat, jotka syntyivät kangaspakkarullien ympärillä, niitä laitettiin aina 3 yhteen ja kieputettiin kuparilankaa ympärille koko matkan. Askartelunohjaajat olivat keksineet, että niistä tulee hyvät koristeet morsiuskaareen, joka piti muutenkin koristella uusiksi ihan alusta alkaen. Tässä alla kaari käytössä ystäväni Minnan häissä vuotta myöhemmin. :)

1 kommentti: