torstai 23. joulukuuta 2010

Kuljetusboxi meni rikki?!?!

Tuliko pakattua taas näyttelyporukalla auto liian täyteen jyrsijöitä? Ja sitten rusautettiin takaluukku kiinni. Näin siinä voi käydä! Onneksi oli boxi suojana, ettei keltään mennyt henki! :)

Haljenneen boxin voi vielä hyvin korjata. Kaikista paras on tietenkin ilmastointiteippi, jolla voi muuten korjata jopa akvaarion suodattimen haljenneen kuoren!!!!! Ilmastointiteipillä korjattu boxi saa vuosikausia lisää käyttöikää, mutta on kyllä ruman näköinen. Kokeilin sitten kerran korjata boxin kuumaliimalla ja karkkilaatikon kannesta leikkaamallani sopivankokoisella palalla. Meillä kotona oleva kuumaliima ei ole mitään pitävintä mahdollista, joten paikka irtosi käsittelyssä myöhemmin boxin oltua kylmällä vintillä säilössä. Uskoisin, että kuumaliimoja on eri vahvuisia eri käyttötarkoituksiin, tai sitten meillä kuivakukkatöihin hankittu liima oli vanhentunutta tms?! Tämä paikka kesti siis joka tapauksessa vuoden. Ilmastointiteipillä paikkaus sen sijaan on muissa boxeissa kestänyt 10 vuotta ja ovat siis edelleen visusti paikoillaan, kuljetuksista, pesuista ja vintillä säilyttämisistä huolimatta.

Tokihan boxejakin voi neuloa rautalangalla (ja tarvittaessa verkolla paikaten), ks. edellinen teksti. Erityisesti boxien kansia on tullut "parsittua" yksi  sun toinenkin kappale...

Jos nyt kuitenkin niikseen tulee, ettei boxi enää jatka elämäänsä boxina, sen voi kierrättää pesämökiksi. Laita se vaikka kyljelleen esim. marsun häkkiin. Jos boxi on tarpeeksi rikki, että kyljestä puuttuu kokonainen lovi (tai teet siihen itse aukon), voit laittaa boxin ylösalaisin ja eläin kulkee sisään ja ulos kyljessä olevasta reiästä. Ainakin marsuille kelpaa läpinäkyväkin pesä, mutta voihan boxin vaikka spray-maalata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti